Modracek 5 865

Slavík modráček, foto: Marie Korbelová.

V sobotu 6. června se uskuteční vernisáž fotografické soutěže TSTTT 2020 (Týká se to také tebe). Odborné porotě bylo předloženo celkem 502 fotografií od 45 autorů z České a Slovenské republiky. Vystaveno bude 131 fotografie a to od 17 hodin v uherskohradišťské Redutě.

Konipas lucni 865

Konipas luční, foto: Marie Korbelová.

Soutěžící fotografové  se utkali v kategoriích - Chráněné prvky naší přírody (41 autorů / 391 fotografií) a Člověk a životní prostředí (20 autorů / 111 fotografií). Porota navíc udělila dvě zvláštní ceny a to na téma: Ekologické zemědělství a na téma: Vigorous - energie a síla přírody.

Spacek obecny 865

Špaček obecný, foto: Marie Korbelová.

Zvláštní cenu na téma Ekologické zemědělství získala fotografka Marie Korbelová z Kroměříže, která se specializuje na fotografování ptactva a je členkou Moravského ornitologického spolku i České společnosti ornitologické.

Mezinárodní porotu zaujal její cyklus fotografií s názvem „Prostřeno na hnojišti - konipas luční, linduška rudokrká, špaček obecný.“

Linduska rudokrka 865

Linduška rudokrká, foto: Marie Korbelová.

Všechny vystavené fotografie si můžete prohlédnout v Klubu kultury (Reduta) v Uherském Hradišti až do 6. srpna 2020. Více informací o fotosoutěži najdete na: http://tsttt.cz/fotograficka-soutez .

Jen přihlášení mohou komentovat